Egy kis személyes:
Tavasszal alig várom, hogy a friss salátából üdítő levest főzhessek. A télen is kapható fejessalátából valahogy nem lett kedvemre való az íze. Ezért nem is főztem többé télen ilyet.Történt egyszer, hogy túl sok jégsalátát vettem, s nem fogyott el. Kár lett volna kidobni, s ezért ebből készítettem el a levest. Érdemes volt. Finom, könnyű, igazi tavaszi levest kaptam. Íme
Hozzávalók:
1 fej jégsaláta2 sárgarépa
2 kanál finomliszt
5 dkg vaj (margarin, olaj)
1-2 dl főzőtejszín vagy tej
só, bors ( ételízesítő)
Elkészítése:
A zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk. A megtisztított sárgarépát lereszeljük, a salátát fellaskázzuk. Annyi vízzel, hogy ellepje, odatesszük főni. Ízesítjük a fűszerekkel.Berántjuk, jól kiforraljuk, s hígítjuk tejszínnel (tejjel).
Azonnal fogyasztható.
Tipp:
Meleg és hideg levesként egyaránt finom.Ha gazdagabb, tartalmasabb levest szeretnénk,tálalhatjuksós palacsintagyűrűkkel, főtt tojáskarikákkal.
Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet. :)
VálaszTörlés