Egy kis személyes:
A zöldségek, gyümölcsök frekventált helyen vannak az életünkben. Ezért is főzünk sok zöldségalapú levest.A krémleveseket is szívesen készítjük, de egészségesebb változatban, mintha a liszttel sűrítenénk. Így még finomabb és krémesebb, no és egyszerűbb!
Hozzávalók:
- 1 karfiol
- 1 nagyobb burgonya
- 2 dl főzőtejszín
- 2-3 dkg vaj
- só,
- fehérbors,
- feketebors
- pici reszelt szerecsendió
- aki szereti, ételízesítő
Elkészítése:
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk,nagyobb kockára vágjuk. Sós vízben, ami épp csak ellepi, odatesszük főni. ha puha, az egészet összeturmixoljuk, s visszatesszük a tűzre, de óvatosan, mert leéghet. Ízesítjük a fűszerekkel, felöntjük tejszínnel. Ha túl sűrű lenne, vízzel, tejjel, tejszínnel hígíthatjuk, s utánaízesítjük. A tűzről levéve a levest montírozzuk.(a meleg levesbe vajdarabkákat keverünk)Tipp:
Levesbetétként pirított zsemlekockát adhatunk.A képen látható leves ízét vékony füstölt lazaccal fokoztuk, de természetesen, ez elhagyható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)