2013. február 25., hétfő

Sajtos-fűszeres csirkemell-csíkok





Egy kis személyes:


Egyetemista fiam is szívesen mozog a konyhában. Szeret csak úgy főzni recept nélkül. Ez az ötlet az övé.
Hozzávalók:
40—50 dkg csirkemell                                             
1 kis fej hagyma
2,5 dl főzőtejszín
1 púpozott kávéskanál liszt
olaj
vaj
bazsalikom
oregánó
rozmaring
bors

Elkészítése:


A megmosott csirkemelleket egyforma csíkokra vágjuk, s forró olajon hirten megpirítjuk, sózzuk, s az így engedett saját levében lassú tüzön fedő alatt pároljuk. Mikor a levét elfőtte, meghintjük liszttel, lepirítjuk, majd tejszínnel ízesítjük. (Ha a mártás tűl sűrű, tejjel is hígíthatjuk. ) Fűszerezzük. Só bors ízlés szerint, de a többi fűszerrel bánjunk finoman! Nem szabad sokat tenni egyikből sem. Bár az arányokat aszerint változtathatjuk, melyiket szeretjük jobban. Arra nagyon vigyázzunk, hogy leheletnyi pluszt ízt kapjon a mártásunk! Ha kész a forró ételbe vajdarabkákat keverünk. Ettől lesz igazán bársonyos a szósz.
Itt, akár, be is fejezhetnénk, de folytathatjuk is. Aki még gazdagasbban szeretné, 10 dkg natur Camambert sajtot reszelhet bele, s csak addig tartva még  a tűzön, míg a sajt elolvad.
Vajas nokedlivel, körettésztával, rizzsel tálaljuk.

Tipp:

Ha  darabos diót is teszünk az ételbe, még érdekesebb ízvilágot érhetünk el!

Megjegyzés:

Aki idegenkedik a többféle fűszertől , csak sóval és borssal is elkészítheti.
A vajas nokedli készítése itt:
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/csirkepaprikas-vajas-galuskaval.html

2 megjegyzés:

  1. Isteni recept! Köszönjük.

    Vajnak nagyjából 6-7 dkg-t tettem bele, a fűszerekből pedig 1-1 csapott teáskanállal. A húsadag viszont kicsit több, kb 85 dkg volt.

    VálaszTörlés
  2. Én örülök, ha ízlett. Köszönöm szépen a kiegészítő tanácsot. Kipróbálom!

    VálaszTörlés

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)