Egy kis személyes:
Egyetemista fiam is szívesen mozog a konyhában. Szeret csak úgy főzni recept
nélkül. Ez az ötlet az övé.
Hozzávalók:
Hozzávalók:
40—50 dkg csirkemell
1 kis fej hagyma
2,5 dl főzőtejszín
1 púpozott kávéskanál liszt
olaj
vaj
só
bazsalikom
oregánó
rozmaring
rozmaring
bors
Elkészítése:
A megmosott csirkemelleket egyforma csíkokra vágjuk, s forró olajon hirten
megpirítjuk, sózzuk, s az így engedett saját levében lassú tüzön fedő alatt
pároljuk. Mikor a levét elfőtte, meghintjük liszttel, lepirítjuk, majd
tejszínnel ízesítjük. (Ha a mártás tűl sűrű, tejjel is hígíthatjuk. )
Fűszerezzük. Só bors ízlés szerint, de a többi fűszerrel bánjunk finoman! Nem
szabad sokat tenni egyikből sem. Bár az arányokat aszerint változtathatjuk,
melyiket szeretjük jobban. Arra nagyon vigyázzunk, hogy leheletnyi pluszt ízt
kapjon a mártásunk! Ha kész a forró ételbe vajdarabkákat keverünk. Ettől lesz
igazán bársonyos a szósz.
Itt, akár, be is fejezhetnénk, de folytathatjuk is. Aki még gazdagasbban szeretné, 10 dkg natur Camambert sajtot reszelhet bele, s csak addig tartva még a tűzön, míg a sajt elolvad.
Itt, akár, be is fejezhetnénk, de folytathatjuk is. Aki még gazdagasbban szeretné, 10 dkg natur Camambert sajtot reszelhet bele, s csak addig tartva még a tűzön, míg a sajt elolvad.
Vajas nokedlivel, körettésztával, rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Ha darabos diót is teszünk az ételbe, még érdekesebb ízvilágot érhetünk el!Megjegyzés:
Aki idegenkedik a többféle fűszertől , csak sóval és borssal is elkészítheti.A vajas nokedli készítése itt:
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/csirkepaprikas-vajas-galuskaval.html
Isteni recept! Köszönjük.
VálaszTörlésVajnak nagyjából 6-7 dkg-t tettem bele, a fűszerekből pedig 1-1 csapott teáskanállal. A húsadag viszont kicsit több, kb 85 dkg volt.
Én örülök, ha ízlett. Köszönöm szépen a kiegészítő tanácsot. Kipróbálom!
VálaszTörlés