2013. február 21., csütörtök

Tojáskrémes hústekercs



Egy kis személyes:

A fasírtfélékért pontosan a magas zsírtartalma miatt senki nem rajongott a családban mindaddig, míg ki nem kísérleteztem ezt a gyakorlatilag egy kávéskanálnyi olajjal elkészített sokkal könnyebb változatot.
Íme:

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált hús
  • 4 tojás + 1 tojás sárgája
  • 1 hagyma
  • 1 kis burgonya
  • l tejbe áztatott, kifacsart zsemle
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • ételízesítő
  • pirosparika
  • kevés olaj 
  • 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)

Elkészítése:

Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a darált húshoz a finomra reszelt burgonyával együtt. Belekeverem a zsömlét, 2 nyers tojást tojást, s ízesítem sóval, borssal,(ételízesítővel). Ha túl lágy lenne, esetleg zsemlemorzsával sűríthetjük.
Két tojást keményre főzünk. Ha kihűlt, apró kockára vágjuk, estleg reszeljük. Ízesítjük, majd egy tojás sárgájával krémet készítünk belőle.
Egy megfelelő méretű alufólia darabot pár csepp olajjal megkenünk, Téglalap alakban rányomkodjuk a húskrémet, majd megkenjük a tojáskrémünkkel. A két végét behajtjuk, s a fólia segítségével feltekerjük, mint a bejglit.



Én ezt az hústekercset mindig  szilikon püspökkenyér formában sütöm.  Tudom, hogy az ilyen konyhai eszközök nem olcsók, de ennél a típusú ételnél nagyon jól használható. Előnye, hogy gyakorlatilag olaj nélkül tudom elkészíteni a tekercset. Ezért sokkal könnyebb, egészségesebb.Először fólia alatt párolom, s utána pirosra sütöm.
Ha nincs formánk, hagyományos módon, locsolgatva sütjük meg egy megfelelő tepsiben.

Megjegyzés:

A fokhagymát-bár tudom, mennyire egészséges- én kihagyom, mert gyakran elvitelre is készítem. Ezért ízesítem petrezselyemzölddel.
A reszelt nyers burgonyától sokkal puhább lesz a fasírtunk.
A tojástöltelék szabadon variálható. (gomba, zöldségek)
Hidegtálakon nagyon jól mutat.
Hidegen gyönyörűen szeletelhető.

Jó étvágyat!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)