Egy kis személyes:
Gyerekkorom nagy kedvence. Édesanyám sokszor lepett meg bennünket ilyen édességgel.Ez a recept visszaadja azt az ízt, amelyet már több évtizede őrzök, s mindig az a szeretet jut róla eszembe, ami nekem megadatott.
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 8-10 tojás
- 8 kanál (por)cukor
- fél rúd vanília (2.csomag vanillincukor)
- egy csipet só
Elkészítése:
Szélesebb lábasban a tejet felforraljuk a vaníliával. A tojásfehérjéből a csipet só segítségével kemény habot verünk, kanalanként a fővő tejbe szaggatjuk. Három percig főzzük,majd megfordítjuk, de azt már rövidebb ideig főzzük.A habgaluskákat szűrőlapáttal kiszedjük, szitára (szűrőbe) tesszük.A tejet levesszük a tűzről. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Kis lángon, vagy gőz fölött állandóan keverve addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. A tűzről levéve tovább keverjük, míg hűl egy kicsit. (Ezt egy jégkockával elősegíthetjük.) A vanília rudat eltávolítjuk.
Jól lehűtve, habgaluskával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)