Egy kis személyes:
Egészségügyi okok miatt két évig egyáltalán nem ettem húst. Egyébként sem nagyon szeretem, szívesen eszem inkább tükörtojást a tökfőzelékhez, mint pörköltöt.Ezért nagyon sok olyan receptet próbáltam, amely tökéletesen képes helyettesíteni az állati fehérjét.. Én senkit nem akarok lebeszélni a húsevésről, de időnként nem árt egy-egy napos szünet.
Itt egy tökéletes feltét, de ez a fasírt magában is nagyon finom.
Hozzávalók:
- 60 dkg gomba
- 0,5 dl olaj+ olaj a sütéshez
- 1 fej vöröshagyma
- fél csokor petrezselyem
- 5 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 8 dkg zsemlemorzsa
- só
Elkészítése:
- A megtisztított, megmosott gombát apróra vágjuk. ( Ha van elektromos hagymavágónk, vagy robotgépünk, azzal dolgozzunk.)
- Kevés olajban a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk.
- Hozzáadjuk a gombát, s fűszerezzük sóval, borssal, vágott petrezselyemmel.
- Megszórjuk liszttel, s rövid ideig tovább pirítjuk
- Az így nyert gombapépet keverőtálba tesszük,hozzáadjuk a tojást,s annyi zsemlemorzsát,hogy lágy, de formázható legyen.
- Pogácsákat formázunk belőle,s forró olajban megsütjük.
Tipp:
Tálaláskor leönthetjük tartármártással, amelybe kevés ketchupot kevertünk.
Ha sütés előtt gyengéden beleforgatjuk zsemlemorzsába, könnyebben boldogulunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)