Egy kis személyes:
Szülinapra, névnapra, egy-egy családi összejövetelre mindig kellemes meglepetés egy torta!Főleg, ha mi magunk készítjük.
Lehet, nincs olyan szép, dekoratív, mint a bolti testvére, de benne szeretetünk, s a kezünk munkája. S az sem mellékes, hogy tudjuk, miből készítettük.
Lehet, hogy nem vagyunk cukrászmesterek, nem is baj. Ha először nem is lesz tökéletes legközelebb majd jobban sikerül!
Hozzávalók:
Krém:
2 csomag vaníliapuding0,5 liter tej
10 dkg vaj (vagy fél kocka sütőmargarin) – vajjal finomabb
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
Díszítés dkg dió egészben Kevés cukor
Tészta:
Kapcsos tortaformában a szokásos módon piskótát sütünk. (Ha nincs időnk, megteszi a boltiis.) Lehet kakaós is, úgy talán picit jobban mutat, én most sima piskótát sütöttem.
Elkészítés:
1. 2 csomag vaníliapudingot cukor nélkül megfőzünk fél liter tejben, majd hagyjukteljesen kihűlni.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük robotgép segítségével.
3. Ha kihűlt a puding, apránként hozzákeverjük a cukros vajat turmixszal.
4. Ezután a krémhez lassanként hozzákeverjük a darált diót. (Ha túl soknak találjuk a 15
dkg-t, mehet bele kevesebb is.)
5. Ezután a piskótát három darabra szeljük és megtöltjük krémmel a lapokat. A tetejét és
az oldalát is bevonjuk a megmaradt krémmel.
6. A díszítéshez grillázst készítünk. A cukrot addig melegítjük, amíg folyós nem lesz,
majd levesszük a tűzről és megforgatjuk benne az egész diókat.
7. Sütőpapírra, vagy rácsra tesszük, hogy kihűljön.
8. Ha kihűlt, robotgép segítségével darabosra daráljuk. (Nem kell egészen finomra!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)