Egy kis személyes:
A meggyes krémest Réka lányom sütötte.Hozzávalók
A tésztához:
45 dkg liszt0.5 csomag sütőpor
0.5 mokkáskanál só
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg sütőmargarin
2 db tojás
1 dl tejföl
A töltelékhez:
8 dl meggylé5 evőkanál cukor
2 csomag főzős vaníliás pudingpor
1 liter magozott, lecsepegtetett meggy
fahéj
Elkészítése:
A töltelékkel kezdjük, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A meggyléből, a cukorral és a pudingporral krémet főzünk, teszünk bele fahéjat ízlés szerint, majd belekeverjük a meggyet, és félretesszük hűlni.
A lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, elmorzsoljuk benne a margarint, hozzáadjuk a tojásokat és a tejfölt, jól összedolgozzuk, két részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk az egyiket.
A kikent tepsibe belefektetjük úgy, hogy a szélei magasan felérjenek, így a töltelék nem fog kifolyni. Rákenjük a meggyes masszát, majd kinyújtjuk a tészta másik felét, és ráterítjük. Megszurkáljuk a tetejét, megkenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben 175-180 fokon kb. 60 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)