Egy kis személyes:
Ezt a sütit volt tanítványom, Szilágyi Szilvia (Csegöld) készítette, s a receptet is ő mellékelte.
Köszönöm!
Hozzávalók:
Tésztához:
25 dkg liszt
1 cs sütőpor
12 dkg Rama
12 dkg porcukor
1 tojássárgája
1 dl tejföl
kevés reszelt citromhéj
A töltelékhez:
3 tojássárgája50 dkg túró
15 dkg cukor
6 dkg zsemlemorzsa
A tetejére:
4 tojásfehérje
8 dkg porcukor
Elkészítése:
A lisztet beleszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelünk bele egy kis citromhéjat, összegyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe egy órára.Eközben elkészítjük a tölteléket: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, és hozzákeverjük a jól áttört túrót.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és beletesszük egy tepsibe. Villával megszúrkáljuk, és előmelegített sütőben szép rózsaszínre sütjük.
Kivesszük, rászórjuk a zsemlemorzsát, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és visszatéve a sütőbe készre sütjük.
A tojásfehérjét felverjük a cukorral, és a kész sütemény tetejét bevonjuk vele, s a langyos sütőben megszárítjuk.
Ha kihűlt, vizes késsel felszeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)