Itt az itthon sütött kenyerem újabb változata!
Sokat segíthet, ha megkeresed a blogon a Reformkenyér elkészítésének leírását.http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/reformkenyer-hazilag.html
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt20 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
0,5 csomag szárított élesztő
5 dkg vaj
5 dkg burgonyapehely
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál kristáycukor
Elkészítése:
A
szárazanyagokat összekeverjük, s a langyos tejjel bedagasztjuk.Mikor
már kezd leválni a kezünkről, beledolgozzuk az olvasztott vajat.Rugalmas,
a kelt tésztától kicsit keményebb tésztát kell kapjunk.Meleg helyen
duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, s kezünk
segítségével hosszúkás kenyérformára igazítjuk. Sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük, s ott is hagyjuk egy fél órát pihenni. A
tetejét megkenjük hideg vízzel, s olajozott késsel három határozott vágást metszünk a kenyerünkre. 170°C-os sütőben ropogósra sütjük. (35-40 perc)
Még forrón rácsra tesszük, s újra "megmosdatjuk" hideg vízzel a már kisült kenyeret. Letakarjuk egy konyhakendővel. Így a héja is szépen megpuhul, s könnyen vágható lesz a kenyérkénk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)