2013. február 7., csütörtök

Burgonyapelyhes kenyér

Itt az itthon sütött kenyerem újabb változata!

Sokat segíthet, ha megkeresed a blogon a Reformkenyér elkészítésének leírását.
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/reformkenyer-hazilag.html

Hozzávalók:

25 dkg rétesliszt
20 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
0,5 csomag szárított élesztő
5 dkg vaj
5 dkg burgonyapehely
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál kristáycukor

Elkészítése:

A szárazanyagokat összekeverjük, s a langyos tejjel bedagasztjuk.Mikor már kezd leválni a kezünkről, beledolgozzuk az olvasztott vajat.Rugalmas, a kelt tésztától kicsit keményebb tésztát kell kapjunk.Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, s kezünk segítségével hosszúkás kenyérformára igazítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s ott is hagyjuk egy fél órát pihenni. A tetejét megkenjük hideg vízzel, s olajozott késsel három határozott vágást metszünk a kenyerünkre. 170°C-os sütőben ropogósra sütjük. (35-40 perc)
Még forrón rácsra tesszük, s újra "megmosdatjuk" hideg vízzel a már kisült kenyeret. Letakarjuk egy konyhakendővel. Így a héja is szépen megpuhul, s könnyen vágható lesz a kenyérkénk.

Jó étvágyat!

Tipp:

Ebből a kenyértésztából süthetünk tepsis lángost, pizzát és bundás virslit is.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)