2013. február 9., szombat

Finom sajtos rúd

Egy kis személyes:

Ez az a sós süti, ami mindig, mindenkinél sikert arat. Hosszabb ideig eltartható, persze, ha marad belőle.
Süthetjük, ha  a gyerek kirándulni megy, s kell valami a tarisznyába a szendvicsek mellé, várhatjuk vele barátainkat, ismerőseinket, s készíthetjük csak úgy, magunknak.

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 2 tojás sárgája
  • 2 dl tejföl
  • só ízlés szerint
  • a tetejére sajt, egész mák, stb

Elkészítése:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót,a sajtot, a tojás sárgáját és a tejfölt. Jól kidolgozzuk,s egy órai pihentetés után két-három milliméter vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük tojással, derelyevágóval  egy centiméter széles, tíz centiméter hosszú csíkokra vágjuk. Ízlés szerint szórjuk a tetejét,s sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Forró sütőben szép pirosra sütjük.

Tipp:

A rúdak megkenéséhez felhasználhatjuk a megmaradt tojásfehérjét is, amelybe egy pici pirospaprikát kevertünk. Az ízét nem befolyásolja, de szép színt ad a sütinknek.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)