Egy kis személyes:
Ez az a sós süti, ami mindig, mindenkinél sikert arat. Hosszabb ideig eltartható, persze, ha marad belőle.Süthetjük, ha a gyerek kirándulni megy, s kell valami a tarisznyába a szendvicsek mellé, várhatjuk vele barátainkat, ismerőseinket, s készíthetjük csak úgy, magunknak.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 2 tojás sárgája
- 2 dl tejföl
- só ízlés szerint
- a tetejére sajt, egész mák, stb
Elkészítése:
A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót,a sajtot, a tojás sárgáját és a tejfölt. Jól kidolgozzuk,s egy órai pihentetés után két-három milliméter vastagságúra nyújtjuk. Megkenjük tojással, derelyevágóval egy centiméter széles, tíz centiméter hosszú csíkokra vágjuk. Ízlés szerint szórjuk a tetejét,s sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.Forró sütőben szép pirosra sütjük.
Tipp:
A rúdak megkenéséhez felhasználhatjuk a megmaradt tojásfehérjét is, amelybe egy pici pirospaprikát kevertünk. Az ízét nem befolyásolja, de szép színt ad a sütinknek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)