Egy kis személyes:
Szeretem a töltött húsokat. Minél változatosabb azonban a töltelék, annál finomabb fogásokat tudunk adni családunknak. Ez a tekercs nemcsak finom, hanem már a színével is étvágyat csinál! A fehérre sült csirkemell, a pirosas hústöltelék s a zöld brokkoli látványnak sem utolsó.Hozzávalók: (4 személyre)
- 2 egész csirkemell
- 10 dkg darált hús
- 4-5 brokkolirózsa
- fél hagyma
- 1 kis burgonya
- fél tejbe áztatott, kifacsart zsemle
- 1 tojás
- só
- bors
- ételízesítő
- pirosparika
- kevés olaj
Elkészítése:
A fél csirkemelleket a lehető legjobban megpróbáljuk szétnyitni. Én a dombos részének egyharmadát balról jobbra vízszintesen bevágom, majd a megmaradt vastag rész felét jobbról balra ,nyitom,ügyelve arra, hogy egyik oldalt se vágjam le. Így szép nagy szeletet kapok, melyet nejlonzacskó között vékonyra klopfolok. A húst megfelelően ízesítem.Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a darált húshoz a finomra reszelt burgonyával együtt. Belekeverem a zsömlét, a tojást, s ízesítem sóval, borssal,(ételízesítővel). Ha túl lágy lenne, esetleg zsemlemorzsával sűríthetjük
A brokkolit sós vízben megfőzöm, vagy megpárolom.Villával durvára töröm A húskrémet elosztom a csirkemelleken, a brokkolit csíkban ráhelyezem,s mint a bejglit, feltekerem. A két végét érdemes behajtani.
Tűzálló tálban jó szorosan egymás mellé fektetem a tekercseket. Két evőkanál olajat és egy kevé vizet öntök alá, s először fólia alatt, később anélkül, megsütöm.
Ha egy kicsit hül, gyönyörűen szeletelhető.
Megjegyzés:
Ügyeljünk arra, hogy ne szárítsuk ki a húst! A tekercseknek nem kell ropogósra sülniük. Akkor jó, ha puha omlós.A húst nem kell fogpiszkálóval tűzögetni. Én tojással szoktam megkenni a széleit, s azokat a részeket, amelyek esetleg, szétszakadtak. Így-akár-még "foltozhatjuk" is a tekercseinket!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)