Egy kis személyes:
Ezt a receptet azért szeretem, mert a végeredmény tényleg az az igazi, sok rétegű , belül puha, kívül ropogós pogácsa.Mielőtt hozzákezdünk, egy pár jó tanács:
A tésztát két hajtogatás között hideg helyen pihentessük!
A hajtogatás menetét soha ne keverjük össze!
Ez a link segít a hajtogatásban:
http://www.youtube.com/watch?v=o1gW5cp5OnI (3.20-tól)
Éles szaggatót használjunk, mert akkor a pogácsa sütés közben nehezebben borul.
Vigyázzunk, hogy a kenőtollal csak a pogácsa tetejét érintsük, a tojás ne folyjon le az oldalára, mert így nem tud szépen megemelkedni.
Hozzávalók:
A tésztához:
20dkg liszt
1cs. sütőpor
2 tojás sárgája
kávéskanálnyi só
A lisztes vajhoz:
25dkg vaj,15dkg liszt
Elkészítése:
A lisztet,a sütőport,a tojás sárgáját, sót s szükség szerinti tejfölt összegyúrunk lágyan gyúrható tésztává. Kinyújtjuk, s belecsomagoljuk a lisztes vajat, amelyet 1óráig a hűtőben tartottunk. Többször hajtogatjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, szaggatjuk. Tetejét kenjük, sajttal szórjuk. Forró sütőben sütjük.Megjegyzés:
A vajat margarinnal helyettesíthetjük.Tálaláshoz készíthetünk sajtcsipkét: a reszelt sajtot sütőpapírral bélelt tepsibe teszük. Tetszés szerinti alakzatokat alakíthatunk ki.( kör, négyzet stb) Forró sütőben aranybarnára sütjük
Ha nagy a család, két adagot készítsünk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)