Egy kis személyes:
Régóta ismerem az aszalt szilvával töltött húsokat. Finomak, könnyen elkészithetőek, hidegtálak királynői.Ezt a változatot azonban még én sem kóstoltam.
A receptet Herman Zsuzsa, kedves volt tanítványom küldte el nekem, s ő is készítette.
Köszönet érte!
Én , biztos, kipróbálom!
Hozzávalók:
1kg filézett csirkemell1 csomag aszalt szilva
3 csomag bacon
2 rumaroma
Elkészítése:
Az aszalt szilvát előző este a rumaromába áztatom.A csirkemellet pedig tejbe.Másnap a csirkemellet kettévágom, hogy vékonyabb szeletek legyenek. Sóval, borssal fűszerezem.Lefektetek ferdén egy bacon szeletet ráfektetem a csirkemellet és a csirkemellre teszek pár szem szilvát és feltekerem.
Tepsire rakom, és sózom borsozom.Addig csinálom míg el nem fogy a csirkemell.A tepsibe olajat öntök és ha van otthon zsír, akkor pár helyre azt is rakok. (Nem muszáj de így finomabb.) A megmaradt rumaromát -amelyben a szilva ázott- beleöntöm a tepsibe.
Előmelegített sütőben 200 fokon alsó felső légkeverésen addig sütöm, míg szép piros nem lesz.
Tipp:
Ha van otthon rumban elrakott szilvabefőtt, azzal is megtölthetjük. Úgy is nagyon finom.A befőtt levével is meglocsolhatjuk a tekercseket.
Ha a húst felnőtteknek szánjuk, az aromát rummal helyettesíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)