Egy kis személyes:
Ez az étel a fiam kedvence. Hamar elkészíthető.. Ma délután együtt főztünk a konyhában, s nagyon finom lett a végeredmény.Hozzávalók:
A paprikáshoz:
- 10 db tisztított alsó-felső csirkecomb
- egy kis fej hagyma apróra vágva
- fél paradicsom
- fél zöldpaprika
- 0,5 dl olaj vagy 5 dkg zsír
- só ízlés szerint
- 1 kanálka pirosparika
- egy -két csipet száított rozmaring (elhagyható, de nagyon jó ízt ad neki)
- egy mokkáskanál tartósítószer mentes ételizesítő
- 1 kanál finomliszt
- 1 pohár tejföl
- 1 dl tejszín
A galuskához:
- 4 tojás
- 2 dl hideg víz
- só, bors ízlés szerint
- annyi liszt, amennyit a folyadék felvesz (kb fél kilogramm)
- egy evőkanál puha vaj vagy margarin
Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát a zsiradékon üvegesre pirítjuk. Rátesszük a megtisztított csirkét, és fehéredésig pirtíjuk. Sózzuk, hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot. Mindig annyi vizet öntünk alá, amennyi éppen szükséges. Szakaszosan pároljuk. Ha megpuhult a hús, kivesszük. A maradék pecsenyelevet egy kanál liszt és tejföl keverékével sűrítjük. Hozzá adjuk a pirospaprikát, és tejszínnel higítjuk. Összeforraljuk, és visszatesszük a megpárolódott csirkecombokat. Csak addig hagyjuk a tűzon, míg újra felfő. Ha szükséges, utánaízesítjük.
A tojásokat összekverjük a puha vajjal, a vízzel, a sóval és a liszttel. Forrásban lévő vízbe, melybe sőt és olajat is tettünk, galuskaszaggató segítségével beleeresztjük. Ha elérte a kellő puhaságot (nagyon hamar kész). Szűrjük és hideg vízzel leöblítjük.
Tipp:
Kezdő háziasszonyként nem szívesen készítettem nokedlit. Nem sikerült valami fényesen. Vagy kemény lett, vagy túl lágy.Ha vajat, vagy margarint keverek a galuska tésztájába, nem tudom elrontani. Mindig omlós, puha lesz.
csorog a nyálam :) -:)
VálaszTörlés