2013. február 22., péntek

Gyors diós

Egy kis személyes:

Ezt a sütit azért szeretem, mert nagyon hamar kész. Ha nincs kedvünk sokáig a konyhában lenni egy kis édesség miatt, ha váratlan vendég érkezik, érdemes kipróbálni. Reggelire, vacsorára egy pohár tejjel tökéletes. Sokáig eláll, ezért távol tanuló gyerekeinknek csomagolni is nagyon jó.

Hozzávalók:

 3 tojás
14dkg liszt 
15dkg darát dió
15 dkg olvasztott vaj
1sütőpor
10dkg porcukor+ 15 dkg porcukor a mázhoz
2dl tej. 

Elkészítése:

Az olvasztott vajat kikeverjük 10dkg porcukorral , s felváltva hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A zömök tésztánkat a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.
Közepesen meleg sütőben tűzpróbáig sütjük. A kisült, még forró tésztára ráöntjük a porcukros tojássárgát, amit előzőleg alaposan kikevertünk.
Rombusz alakban szeletelve tálaljuk.

Megjegyzés:

A tojásmázt ízesíthetjük vaníliacukorral.
Ez az adag egy közepes tepsibe való.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)