Egy kis személyes:
Ezt a sütit azért szeretem, mert nagyon hamar kész. Ha nincs kedvünk sokáig a konyhában lenni egy kis édesség miatt, ha váratlan vendég érkezik, érdemes kipróbálni. Reggelire, vacsorára egy pohár tejjel tökéletes. Sokáig eláll, ezért távol tanuló gyerekeinknek csomagolni is nagyon jó.Hozzávalók:
3 tojás14dkg liszt
15dkg darát dió
15 dkg olvasztott vaj
1sütőpor
10dkg porcukor+ 15 dkg porcukor a mázhoz
2dl tej.
Elkészítése:
Az olvasztott vajat kikeverjük 10dkg porcukorral , s felváltva hozzáadjuk a darált diót, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A zömök tésztánkat a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk.Közepesen meleg sütőben tűzpróbáig sütjük. A kisült, még forró tésztára ráöntjük a porcukros tojássárgát, amit előzőleg alaposan kikevertünk.
Rombusz alakban szeletelve tálaljuk.
Megjegyzés:
A tojásmázt ízesíthetjük vaníliacukorral.Ez az adag egy közepes tepsibe való.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)