Egy kis előzetes:
Ezt a tortát nagyon szeretem. Nem kell sütni, hamar elkészíthető, finom,s pofon egyszerű! Ráadásul annyira dekoratív, hogy szülinapra is meglephetjük vele szeretteinket. Kezdőknek is bátran ajánlom. Elronthatatlan!!!!Hozzávalók:
25-30 dkg darált keksz8 dkg olvasztott vaj (margarin)
porcukor ízlés szerint
tej szükség szerint
25 dkg túró
1 vaníliás cukor
1 hidegen elkészíthető vanília ízű Aranka krémpor
0,5 dl Hulala vagy habtejszín
1 habfix
Elkészítése:
Első réteg : a darált kekszet, olvasztott vajat (margarint), porcukrot annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy gyúrható "tésztánk legyen. .Egy kapcsos tortaforma aljába a tenyerünkkel egyenletesen elterítjük.Második réteg: fél kilogramm túrót összekeverünk a keményre vert Hulala felével, vaníliacukorral és a habfixszel. Rásimítjuk a kekszalapra.
Harmadik réteg:egy vaníliás Aranka krémpor az utasítás szerint elkészítve. Ez a túrós rétegre kerül.
Negyedik réteg: a keményre felvert Hulala másik felével fedjük be a tortánkat. Villával díszítjük
Tipp:
A túrós réteget szabadon variálhatjuk. Készíthetjük túró helyett gesztenyemasszával, NutellávalTortánkat szeletelés előtt legalább két órára tegyük hűtőbe!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)