Egy újabb házi kenyér
Sokat segíthet, ha megkeresed a blogon a Reformkenyér elkészítésének leírását.
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/reformkenyer-hazilag.html
Hozzávalók:
20 dkg grahamliszt
20 dkg rétesliszt
5 dkg finomliszt
3 dl langyos víz
1 csomag szárított élesztő
0,5 dl olaj
1 kávéskanál só
1 mokkáskanál kristáycukor
szezámmag, lenmag, napraforgómag (1-1 kávéskanál)
1 tojássárgája
Elkészítése:
A
szárazanyagokat összekeverjük, s a langyos vízzel bedagasztjuk.Mikor
már kezd leválni a kezünkről, beledolgozzuk az olajat és a magvakat.Rugalmas,
a kelt tésztától kicsit keményebb tésztát kell kapjunk.Meleg helyen
duplájára kelesztjük. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, s kezünk
segítségével hosszúkás kenyérformára igazítjuk. Sütőpapírral bélelt
tepsibe tesszük, s ott is hagyjuk egy fél órát pihenni. Megkenjük a
tetejét egy tojás sárgájával, s gazdagon meghintjük len és napraforgómag
keverékével, 170°C-os sütőben ropogósra sütjük. (35-40 perc)
Tipp:
Jó étvágyat!
Tipp:
Ebből a tésztából ropogós barnakiflit is süthetünk. Akkor csak a tetejét szórjuk meg a magokkal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)