Egy kis személyes:
Ezt a receptet egyik kartársnőmtől kaptam. Azt mondta, akkor készít ilyen sütit, ha gyorsan akar finomat, S ez így is van. Nagyon hamar kész és fincsi. Ha nagy a család, érdemes másfél adagból készíteni.Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 12 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál darált dió
- 5 dkg olvasztott vaj (margarin)
- 1 sütőpor
A krémhez:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1 csomag gesztenyemassza
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 csomag habfixáló
- 6 dl tej
- 0,5 dl Hulala
Elkészítése:
A 6 tojás sárgáját, 12 kanál cukorral habosra keverjük,6 evőkanál vizet, 6 evőkanál lisztet, 1 sütőport 6 evőkanál darált diót s az olvasztott vajat is hozzáadjuk. A tésztát a felvert tojásfehérjével lazítjuk.Olajozott, lisztezett tepsiben nem túl forró sütőben (180°C-os ) tűpróbáig sütjük.
2 csomag vaníliapudingot 6 dl tejben megfőzünk. Ha langyosra hűlt, belereszelünk fél csomag gesztenyemasszát. Ezt rásimítjuk a szintén kihűlt tésztára.
A tetejére: A fél liter Hulalát habbá verjük a habfixálóval, és rásimítjuk a krémre. A gesztenyemassza másik felét ráreszeljük.
fincsi lehet :)
VálaszTörlés