Egy kis személyes:
Ezt a koszorút a mi van otthon ihlette. Szeretem ,ha mindig van frissen sütött házi kenyerünk, s néha eljátszogatom a kenyértésztával. Benéztem a hűtőbe, háromféle sajtot és szeletelt szárazfelvágottat találtam.Innen jött ennek a péksütinek az ötlete. Hozzávalói a szendvicsével azonosak, (kenyér, vaj, sajt, szalámi,) a végeredmény mégis más.
Hozzávalók a tésztához:
40 dkg finomliszt5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
2,5 dkg élesztő (fél csomag szárított élesztő)
1 mokkáskanál só
kb. 2,5 dl langyos tej
1 tojássárgája
1 csipet cukor
Hozzávalók a krémhez:
0,5-1 csomag krémsajt2-3 kockasajt
3 dkg vaj (margarin)
szükség szerint szeletelt felvágott
reszelt trappista sajt ízlés szerint
Elkészítése:
Az élesztőt pici cukorral, kevés langos tejjel felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal, a cukorral, sóval eldolgozzuk. Hozzá adjuk a tojás sárgáját, az élesztőt, és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy szép fényes, rugalmas tésztát kapjunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.A tésztát fél centi vastagságú téglalap alakra nyújtjuk,s megkenjük a sajtokból vajból készült krémmel, beborítjuk a szalámikarikákkal. .A téglalap hosszabb oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit
.A tekercsünket éles késsel hosszában (nem keresztben) kettévágjuk, s a két fél bejglicsíkot összefonjuk kettes fonással. A fonatból koszorút készítünk,s sütőpapírral bélelt tepsiben hagyjuk meleg helyen pihenni.
A tetejét megkenjük tojássárgájával, s előmelegített sütőben megsütjük, s kész is van a rendkívül mutatós koszorúnk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)