Egy kis személyes:
Egytálételnek is megfelelő, tartalmas levest kerestem, amihez másodiknak elég egy fánk, vagy palacsinta.Magam sem gondoltam volna, hogy ennyire finom! Ajánlom mindenkinek . A csirkemell, a füstölt kolbász és a gomba ízharmóniája nagyon különlegessé teszi levesünket.
Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonnafél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg laskagomba
fél ek. fűszerpaprika
20 dkg csirkemellfilé
olaj
10 dkg füstölt kolbász
1
dl tejföl
1 tojás
4 ek. liszt
só
Elkészítése:
A füstölt szalonnát
kockára vágjuk, egy lábosban zsírjára pirítjuk. A megtisztított vöröshagymát
finomra vágjuk, a szalonna zsírjához adjuk, és aranysárgára pirítjuk. A
laskagombát megmossuk, gyorsan, kevés vízzel, hogy a gomba ne szívja be a
vizet. 2x2 cm-es kockára vágjuk, majd a pirított hagymához adjuk. Egy kis
pirítás után rászórjuk a fűszerpaprikát, és a zúzott fokhagymát, sózzuk, kevés
vízzel felöntjük, majd kicsit főzzük.
Közben a csirkemellet
kockákra vágjuk, serpenyőben kevés olajon kicsit lepirítjuk, majd a leveshez
adjuk. A visszmaradt olajban lepirítjuk az apró kockára vágott kolbászt is,
hogy a zsírját kiengedje, majd ezt is a leveshez tesszük. A tojásból 3 ek.
lisztből és kevés vízből galuskatésztát készítünk, majd a forrásban lévő
levesbe szaggatjuk. A megmaradt lisztet összekeverjük a tejföllel, és
besűrítjük vele a levest. Összeforraljuk, és tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)