Egy kis személyes:
Nemcsak az ételek íze, hanem tálalása is lényeges. Nem kell mesterszakácsnak lenni ahhoz, hogy szép ízléses fogásokat adjunk szeretteinknek. Ha már eltér egy kicsit a megszokottól az ételek színe, s figyelünk az összhangra, már ezzel is felkeltjük az érdeklődést.Íme itt egy köretötlet:
Hozzávalók:
- 1kg burgonya
- 1 kis fej brokkoli
- 2 dl tej (esetleg tejszínnel keverve)
- 10 dkg vaj
- só
- bors
- 1 kis fej hagyma
Elkészítése:
A burgonyát megtisztítjuk, s csak annyi vízzel, hogy épp ellepje, odatesszük főni. Mellédobjuk a hagymát (amit később eltávolítunk) ízesítjük, s ha puha, pépesítjük.A brokolirózsákat eltávolítjuk a vastag tönkjéről, s megpároljuk, s szintén pépesítjük. A vastag részt sem dobjuk el, kár érte, apróra vágjuk, ízesítjük, s külön megfőzzük. Ebből is pürét készítünk. A három pépet összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, a forró tejet, s habosra keverjük. Ha kell, utánaízesítjük.
Tipp:
Tálalhatjük fasírttal,rántott hússal, különféle sültekkel, esetleg pörkölttel is Tojáspörkölttel is ajánlom.Nemcsak szép ez a köret, hanem-talán- így annak a tányérjára is becsempészhetjük a brokkolit, aki egyébként nem rajong ezért a nagyon értékes zöldségért.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)