- 60 dkg liszt
- 1 evőkanál burgonyapehely ( ez elhagyható)
- 3 kávéskanál só
- 2,5 dkg élesztő 3 dl tej
- 1 dl olaj,
- 1 kávésnál cukor
Elkészítése:
A hozzávalókból szokásos módon kelt tésztát készítünk. ( Ha több segítségre van szükséged az elkészítéshez, nézd meg a blogom csavart-fonott mákos kalács receptjét!)A megkelt tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, s egyenlő nagyságú négyszögekre (négyzetekre) vágjuk. Az egyik végétől kezdve feltekerjük, ügyelve arra, hogy a másik vége csinosan középre kerüljön. Majd kiflialakra hajlítjuk
14 kiflit készítünk belőle
Egy lábasban vizet forralunk( ne bugyogjon, csak szépen gyöngyözzön) adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és egyesével beletesszük a kifliket, majd 8 -ig elszámolunk lassan, s utána rögtön sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük sütjük.
Tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, sóval, egész köménymaggal, de anélkül is nagyon finom.
Megjegyzés:
Azon kívül, hogy finom, ennek a kiflinek még van belseje.
Kàr hogy ezt a képet egy nagyon kedves tanàrnőtöl loptad el !!!!!! Szégyeld magad!!
VálaszTörlésJajjjjjjjjj!
Törlés