Egy kis személyes:
Ennek a receptnek az alapja is kenyértészta, de az az érdekessége, hogy majonéz is kell hozzá. Nem kell megijedni, ha nem szeretjük, mert sütés után a jellegzetes íz nem érződik. Még sem kell kihagyni, mert nagyon puhává teszi a tésztánkat.Hozzávalók a tésztához:
50 dkg finom liszt
1 tk cukor
1 tk só
1 élesztőkocka
1 dl
majonéz
2,5 dl tej
Hozzávalók a töltelékhez:
30dkg gomba
1 fej hagyma
1 fej hagyma
só
bors
olaj
1+2 tojás
Elkészítése:
Hagyományos módon gombapörköltöt készítünk. ( A hagymát, a gombát apróra vágjuk. Az olajon megdinsztelt hagymára rádobjük a gombát, ízesítjük, s elfőzzük a levét.)
Két tojást keményre főzünk, ha kihűlt ezt is kockára vágjuk, s összekeverjük a gombával. A töltelékünket egy nyers tojással állítjuk össze.
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a majonézt, az élesztőt,s langyos tejjel bedagasztjuk.
A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk.A közepén egy kisebb téglalapban hosszában elhelyezük a kihűlt tölteléket. A két oldalon derelyemetsző segítségével ferde szalagokat vágunk. A csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s hagyjuk pihenni. Majd tojássárgájával vagy paprikás tejföllel lekenjük, s 170°C-os sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)