2013. február 7., csütörtök

Bundás virsli

Egy kis személyes:

Az egyik kedvenc reggelink. Egy kicsit többet kell vele foglalkozni, mintha csak megfőznénk, de megéri a bibelődést. Annyira különlegessé  teszi ez a joghurtos köntös a virslit, hogy az is megszereti, aki egyébként nem rajong érte.

Hozzávalók:

• 20 darab főtt virsli
• Fél kocka sütőmargarin
• Két darab főtt krumpli
• 1 darab tojás
• 1 pohár natúr joghurt
• Fél csomag élesztő
• Liszt
• Só, cukor

Elkészítés:

A krumplikat megfőzzük sós vízben és hagyjuk kihűlni.
Fél margarint a kihűlt krumpliba beledolgozunk.
Hozzáöntünk egy pohár joghurtot.
Nagyon pici cukros langyos tejbe egy fél csomag élesztőt felfuttatunk, majd
ezt is hozzádolgozzuk.
5. Hozzáadjuk a tojást.
6. Annyi lisztet beledolgozunk, hogy puha tésztát kapjunk.
7. A tésztát félretesszük kelni.
8. Ha megkel, csíkokra vágjuk. A csíkokat megkenjük picit olvasztott (nem
teljesen folyós) margarinnal, majd a megfőtt és kihűlt virslikre csavarjuk.
9. A tetejüket pirospaprikás tojássárgájával (tehetünk bele egy kis kanál joghurtot
is) megkenjük. Tetejére reszelhetünk sajtot is.
10. A bundázott virsliket sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. 170 fokos
sütőben addig sütjük, míg az alja meg nem barnul.

Tipp:

A tészta apró sós süteménynek is teljesen tökéletes, készíthetünk belőle kis kifliket,
amit valamilyen töltelékkel vagy pici margarinkockákkal megtöltünk Így is isteni!!
Vendégváró süteményként is tökéletes, mert hosszabb ideig puha marad!

Jó étvágyat!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)