Ajánlás:
Gyors, finom húsételt készíthettek el alig fél óra alatt, s a siker garantáltan nem marad el. Burgonyapürével, rizzsel, zöldségkörettel tökéletes ünnepi ebéd vagy vacsora, hidegen szeletelve kitűnő vendégváró. Nem is drága, hiszen nagyon kiadós.Hozzávalók:
1 csomag bacon1 egész csirkemell kicsontozva
1 kis pohár tejföl
3 evőkanál liszt
3 egész tojás
2 gerezd fokhagyma
20dkg reszelt trappista sajt (elhagyható)
só, bors ízlés szerint
Elkészítése:
A csirkemellet kisebb kockára vágjuk. Egy kisebb habverő segítségével a tojást a tejfölt összehabarjuk, hozzáadjuk a lisztet, ezzel is simára kavarjuk. A masszát ízesítjük reszelt fokhagymával, sóval borssal, belekeverjük a reszelt sajtot, végül a felkockázott csirkemellet.Alaposan átkeverjük.A szalonnával kibélelünk egy őzgerinc vagy püspökkenyér formát. (Az csak jó, ha a bacon szeletek hosszabbak, s túlérnek a sütőformán.) Beleöntjük a csirkemelles masszát, a kilógó szalonnaszeletekkel befedjük, s közepesen meleg sütőben ropogósra sütjük.
vasárnap. elkészítem :)
VálaszTörlésNem fogod megbánni! Örülök, hogy elkészíted. :)
VálaszTörlés