2013. február 10., vasárnap

Házi készítésű bonbon



   
Egy kis személyes:

Karácsonyra szerettünk volna valami személyeset is ajándékozni. Ekkor jött a házi bonbonkészítés ötlete.Dekoratív, egyedi, különleges, és finom! 

Az íze vetekszik a legfinomabb Szamos-marcipánnal!

 Hozzávalók:

   30 dkg jó minőségű marcipán
    5 dkg porcukor
    19 dkg finomra darált dió
    1 fél rumaroma
    30 dkg étcsokoládé
    dióbél a díszítéshez

Elkészítés:

A marcipánt, az átszitált porcukrot és a darált diót összekeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, és homogén masszává gyúrjuk. 2 cm átmérőjű hengert formálunk belőle, amiből 2 cm vastag korongokat vágunk.
A korongokat téglalap vagy ovális formára alakítjuk, majd villára szúrva egyenként a megolvasztott csokoládéba mártjuk.
A felesleget lecsepegtetve sütőpapírra tesszük, majd 1 perc elteltével mindegyikbe belenyomunk egy fél diót.

Tipp:

A darált diót kókusszal is helyettesíthetjük. A kókuszos bonbonunk is fincsi lett.
Ha szív alakúra szaggatjuk, s a fehér csokit piros ételfestékkel színezzük, Valentin-napra tökéletes ajándék.
Az olvasztott csokoládéba keverjünk egy kanál étolajat! Így könnyebb vele bánni.

Jó étvágyat!

(A recept alapötletét a neten találtam, de a saját ízlésemnek megfelelően átvariáltam.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)