Egy kis személyes:
Karácsonyra szerettünk volna valami személyeset is ajándékozni. Ekkor jött a házi bonbonkészítés ötlete.Dekoratív, egyedi, különleges, és finom!
Az íze vetekszik a legfinomabb Szamos-marcipánnal!
Hozzávalók:
30 dkg jó minőségű marcipán
5 dkg porcukor
19 dkg finomra
darált dió
1 fél rumaroma
30 dkg étcsokoládé
dióbél a
díszítéshez
Elkészítés:
A marcipánt, az átszitált porcukrot és a darált diót összekeverjük, hozzáadjuk a rumaromát, és homogén masszává gyúrjuk. 2 cm átmérőjű hengert formálunk belőle, amiből 2 cm vastag korongokat vágunk.
A korongokat téglalap vagy ovális formára alakítjuk, majd
villára szúrva egyenként a megolvasztott csokoládéba mártjuk.
A felesleget lecsepegtetve
sütőpapírra tesszük, majd 1 perc elteltével mindegyikbe belenyomunk egy fél
diót.Tipp:
A darált diót kókusszal is helyettesíthetjük. A kókuszos bonbonunk is fincsi lett.Ha szív alakúra szaggatjuk, s a fehér csokit piros ételfestékkel színezzük, Valentin-napra tökéletes ajándék.
Az olvasztott csokoládéba keverjünk egy kanál étolajat! Így könnyebb vele bánni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)