2013. február 27., szerda

Diófasírt

 Egy kis személyes:

Sokakban él az a tévhit, hogy a dió csak az édes íznek a barátja. Egy ismerősöm mesélte, hogy egyszer olyan esküvőn volt, ahol a vendégek nagy többsége egyáltalán nem evett húst. Mégis rogyadoztak az asztalok, a húsnak tűnő ételektől. Ő említette először a diófasírtot is. A receptet viszont nem ismerte.
Ezért úgy gondoltam, hogy majdnem  ugyanúgy készítem el, mint a hagyományos vagdaltat.S bevált! Sem ízében, sem állagában nem áll messze a hagyományos fasírttól. Többször is úgy kínáltam meg ismerőseimet, hogy nem közöltem előre, mit esznek. Míkor felhívtam a figyelmüket, ők csodálkoztak a legjobban, hogy  észre sem vették.
Íme.

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  •  2 tojás
  • 1 hagyma
  • 1 kis burgonya
  • l tejbe áztatott, kifacsart zsemle
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • Vegamix
  • pirosparika
  • kevés olaj + olaj a sütéshez.
  • 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)

Elkészítése:

Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a darált dióhoz a finomra reszelt burgonyával együtt. Belekeverem a zsömlét, 2 nyers tojást tojást, s ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával,(ételízesítővel). Ha túl lágy lenne, esetleg zsemlemorzsával sűríthetjük. Kis gombócokat formálunk a masszából, s forró olajban közepes lángon sütjük.

Tipp:

Ha a munkahelyre is viszek belőle, a fokhagymát kihagyom, s csak petrezselyemmel ízesítem.
A nyers, reszelt burgonya puhábbá teszi a fasírtot.
Ha a forró olajba dobunk egy parafadugót, a nedvességet magába szívja, így az olaj, nem habzik, nem fut ki.


JÓ ÉTVÁGYAT!

Megjegyzés:

Vegaételek még:

http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/biborsalata.htmlhttp://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/brokkolis-krumplipure.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/jegsalata-leves.htmlhttp://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/csicsoka-kremleves.htmlhttp://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/finom-tavaszi-leves.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/puliszka.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/tejfolos-karfiol.html
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/gombafasirt.htmlhttp://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/krumpliimadok-derelyeje.htmlhttp://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/karfiolkremleves-maskent.html 

 



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)