Egy kis személyes:
Sokakban él az a tévhit, hogy a dió csak az édes íznek a barátja. Egy ismerősöm mesélte, hogy egyszer olyan esküvőn volt, ahol a vendégek nagy többsége egyáltalán nem evett húst. Mégis rogyadoztak az asztalok, a húsnak tűnő ételektől. Ő említette először a diófasírtot is. A receptet viszont nem ismerte.Ezért úgy gondoltam, hogy majdnem ugyanúgy készítem el, mint a hagyományos vagdaltat.S bevált! Sem ízében, sem állagában nem áll messze a hagyományos fasírttól. Többször is úgy kínáltam meg ismerőseimet, hogy nem közöltem előre, mit esznek. Míkor felhívtam a figyelmüket, ők csodálkoztak a legjobban, hogy észre sem vették.
Íme.
Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 2 tojás
- 1 hagyma
- 1 kis burgonya
- l tejbe áztatott, kifacsart zsemle
- fél csokor petrezselyemzöld
- só
- bors
- Vegamix
- pirosparika
- kevés olaj + olaj a sütéshez.
- 2 gerezd fokhagyma (elhagyható)
Elkészítése:
Az olajon üvegesre párolom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a darált dióhoz a finomra reszelt burgonyával együtt. Belekeverem a zsömlét, 2 nyers tojást tojást, s ízesítem sóval, borssal, pirospaprikával,(ételízesítővel). Ha túl lágy lenne, esetleg zsemlemorzsával sűríthetjük. Kis gombócokat formálunk a masszából, s forró olajban közepes lángon sütjük.Tipp:
Ha a munkahelyre is viszek belőle, a fokhagymát kihagyom, s csak petrezselyemmel ízesítem.A nyers, reszelt burgonya puhábbá teszi a fasírtot.
Ha a forró olajba dobunk egy parafadugót, a nedvességet magába szívja, így az olaj, nem habzik, nem fut ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)