2013. február 8., péntek

Itatós tekercs

Egy kis személyes:

Ezt a receptet a Fivérek együttes egyik tagjától, Seres Robitól tanultam. Az egyik televíziós csatorna délelőtti főzőműsorában mutatták be, s már akkor tudtam, hogy ki fogom próbálni. Hasonlít a cordon blau-re, de attól sokkal finomabb!
Az igazi siker érdekében egy kis latinos Fivérek-zene hallgatása javasolt az étel elkészítése közben!!!!:)

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 vékonyra kloffolt sertéskaraj
  • 8 vékony szelet sonka vagy sonkás felvágott
  • 15 dkg reszelt trappista sajt
  • 15 dkg reszelt füstölt sajt
  • só, bors
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

Elkészítése:

A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre egy sonkát fektetünk. Megszórjuk a kétféle reszelt sajttal, s a széleket behajtva feltekerjük, mint a bejglit. Az így kapott húsroládokat a szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban sütjük.

Tipp:

A karaj széleit érdemes tojásfehérjével megkenni, s csak azután helyezzük rá a sonkát és a sajtot. Így biztos nem fog kifolyni a megolvadt töltelék,és fogpiszkálóra vagy hústűre sincs szükségünk.
Köretként burgonyasalátát, burgonyapürét, rizset kínálhatunk hozzá. Kihült állapotban szeletelve hidegtálra is tehetjük.  

Sertéscombból , csirkemellből is elkészíthetjük.

Jó étvágyat!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)