Egy kis személyes:
Ezt a receptet a Fivérek együttes egyik tagjától, Seres Robitól tanultam. Az egyik televíziós csatorna délelőtti főzőműsorában mutatták be, s már akkor tudtam, hogy ki fogom próbálni. Hasonlít a cordon blau-re, de attól sokkal finomabb!Az igazi siker érdekében egy kis latinos Fivérek-zene hallgatása javasolt az étel elkészítése közben!!!!:)
Hozzávalók 4 személyre:
- 8 vékonyra kloffolt sertéskaraj
- 8 vékony szelet sonka vagy sonkás felvágott
- 15 dkg reszelt trappista sajt
- 15 dkg reszelt füstölt sajt
- só, bors
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
Elkészítése:
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk. Minden szeletre egy sonkát fektetünk. Megszórjuk a kétféle reszelt sajttal, s a széleket behajtva feltekerjük, mint a bejglit. Az így kapott húsroládokat a szokásos módon panírozzuk, majd forró olajban sütjük.Tipp:
A karaj széleit érdemes tojásfehérjével megkenni, s csak azután helyezzük rá a sonkát és a sajtot. Így biztos nem fog kifolyni a megolvadt töltelék,és fogpiszkálóra vagy hústűre sincs szükségünk.Köretként burgonyasalátát, burgonyapürét, rizset kínálhatunk hozzá. Kihült állapotban szeletelve hidegtálra is tehetjük.
Sertéscombból , csirkemellből is elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)