Egy kis személyes:
Szeretek minden levest, ami "zöldből" készül. Tavasszal gyakran főzök levest salátából csalánból, parajból.A téli időszakban leginkább ezt az ízt a jégsalátából készített leves adja vissza.
Hozzávalók:
2 fej jégsaláta2 kanál finomliszt
5 dkg vaj (margarin, olaj)
2 dl főzőtejszín
só, bors ( ételízesítő)
Elkészítése:
A zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk. A salátát fellaskázzuk. Annyi vízzel, hogy ellepje, odatesszük főni. Ízesítjük a fűszerekkel.Berántjuk, jól kiforraljuk, s tejszínnel hígítjuk.
Azonnal fogyasztható.
Tipp:
Meleg és hideg levesként egyaránt finom.Ha gazdagabb, tartalmasabb levest szeretnénk,tálalhatjuksós palacsintagyűrűkkel, főtt tojáskarikákkal.
Megjegyzés:
A leves elkészítési módja megegyezik a finom tavaszi leves elkészítésével:http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/finom-tavaszi-leves.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)