2013. február 19., kedd

Jégsaláta-leves

Egy kis személyes:

Szeretek minden levest, ami "zöldből" készül. Tavasszal gyakran főzök levest salátából csalánból, parajból.
A  téli időszakban leginkább ezt az ízt a jégsalátából készített leves adja vissza.

Hozzávalók:

2 fej jégsaláta
2 kanál finomliszt
5 dkg vaj (margarin, olaj)
2 dl főzőtejszín
 só, bors ( ételízesítő)

Elkészítése:

A zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk. A salátát fellaskázzuk. Annyi vízzel, hogy ellepje, odatesszük főni. Ízesítjük a fűszerekkel.
Berántjuk, jól kiforraljuk, s tejszínnel hígítjuk.
 Azonnal fogyasztható.

Tipp:

Meleg és hideg levesként egyaránt finom.
Ha gazdagabb, tartalmasabb levest szeretnénk,tálalhatjuksós palacsintagyűrűkkel, főtt  tojáskarikákkal.

Megjegyzés:

A leves elkészítési módja megegyezik a finom tavaszi leves elkészítésével:
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/finom-tavaszi-leves.html

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)