2013. február 12., kedd

Töltött Túró Rudi



Egy kis személyes:

A recept alapötletét a neten találtuk. A mi izlésünknek megfelelően  alakítottunk rajta, sőt egy egyszerűbb változatát is kikísérleteztük. Ezt bárki elkészítheti, mert nem  kell attól tartani, hogy a zselatin miatt nem fog sikerülni ez a remek túrós desszert. S ami nem mellékes: fél óra alatt kész!
Lássuk,hogyan készül nálunk a töltött Túró Rudi:

Hozzávalók:

- 50 dkg tehéntúró
- 10-15 dkg porcukor
- 5 dl Hulala
-- 1 csomag habfix
- 1 citrom
- gyümölcsíz
- 1 tortabevonó
-1 kanál olaj

Elkészítés:
1, A citromot megmossuk, lereszeljük a héját, és kifacsarjuk a levét.
2, A túrót összekeverjük a cukorral, a citromhéjjal és a citrom levével.
3, A Hulalát kemény habbá verjük, s közben belekeverjük a habfixet.
4. Óvatosan összekeverjük a  túrót és a Hulalát.
5. Folpackkkal kibélelt formába símítjuk a masszánk felét.
6. Megkenjük gyümölcsízzel, s rákanalazzuk a túrókrém másik felét.
7. Hűtőben hagyjuk alaposan kihűlni.
8. Tálcára borítjuk, lehúzzuk róla a folpackot, s csokimázzal vonjuk be.

Megjegyzés:

Aki szereti, mazsolát is keverhet a krémbe.
Ha gőz fölött olvasztjuk meg a csokoládét, vigyázzunk, hogy a víz ne zubogjon, s az edény alja ne érjen bele.
A már folyékony csokoládéba keverjünk egy kanál olajat, könnyebb vele bánni, és fényesebb lesz a mázunk.
Ehető gyöngyökkel díszíthetjük.

Nagyon finom, habkönnyű édesség! Jó étvágyat hozzá!



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)