Egy kis személyes:
Ezt a tortát Réka lányom készítette egy barátnőjének, aki imádja az elefántokat.Hozzávalók:
Tészta:
Kapcsos tortaformában a szokásos módon piskótát sütünk. (Ha nincs időnk, megteszi a bolti is.)Lehet kakaós is, úgy talán picit jobban mutat, én most sima piskótát sütöttem.
Krém:
2 csomag vaníliapuding0,5 liter tej
10 dkg vaj (vagy fél kocka sütőmargarin) – vajjal finomabb
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
Díszítés:
5 dkg dió egészbenKevés cukor
Elkészítés:
1. 2 csomag vaníliapudingot cukor nélkül megfőzünk fél liter tejben, majd hagyjuk
teljesen kihűlni.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük.
3. Ha kihűlt a puding, apránként hozzákeverjük a cukros vajat turmixszal.
4 A krémhez lassanként hozzákeverjük a darált diót. (Ha túl soknak találjuk a 15
dkg-t, mehet bele kevesebb is.)
5. A piskótát három darabra szeljük és megtöltjük krémmel a lapokat. A tetejét és
az oldalát is bevonjuk a megmaradt krémmel.
6. A díszítéshez grillázst készítünk. A cukrot addig melegítjük, amíg folyós nem lesz,
majd levesszük a tűzről és megforgatjuk benne az egész diókat.
7. Sütőpapírra, vagy rácsra tesszük, hogy kihűljön.
8. Ha kihűlt, robotgép segítségével darabosra daráljuk. (Nem kell egészen finomra!)
9. Egy sablon segítségével alufóliából kivágunk egy elefántformát, rátesszük a tortára, és
a torta tetejét megszórjuk az aprított grillázzsal.
Tipp:
Piskótatészta készítése:
Hozzávalók:6 tojás
12 dkg cukor
12 dkg liszt
A tojásfehérjékből nagyon kemény habot verünk. (Könnyebben és hamarabb sikerül, ha egy kis citromlevet vagy egy csipet sót teszünk a fehérjébe) Egyenként és mindigelkeverve beleöntjüka tojássárgákat, a cukrot, majd továbbkeverve a lisztet. (Ha turmixgéppel dolgozunk, a lisz keverésekor már ne használjuk, mert a habot összetörjük.Fakanállal dolgozzunk!) Kivajazott, liszttel meghintett tepsiben (tortaformában) tűpróbáig
sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)