2013. február 3., vasárnap

Habos gesztenyés süti

Egy kis személyes:

Ezt a receptet egyik kartársnőmtől kaptam.  Azt mondta, akkor készít ilyen sütit, ha gyorsan akar finomat, S ez így is van. Nagyon hamar kész és fincsi. Ha nagy a család, érdemes másfél adagból készíteni.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 12 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 6 evőkanál darált dió
  • 5 dkg olvasztott vaj (margarin)
  • 1 sütőpor

A krémhez:

  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  •  1 csomag gesztenyemassza
  • 4 evőkanál kristálycukor
  •  1 csomag habfixáló
  • 6 dl tej
  • 0,5 dl Hulala


Elkészítése:

 A 6 tojás sárgáját, 12 kanál cukorral habosra keverjük,6 evőkanál vizet, 6 evőkanál lisztet, 1 sütőport 6 evőkanál darált diót s az olvasztott vajat  is hozzáadjuk. A tésztát a felvert tojásfehérjével lazítjuk.
Olajozott, lisztezett tepsiben nem túl forró sütőben (180°C-os ) tűpróbáig sütjük.
2 csomag vaníliapudingot 6 dl tejben megfőzünk. Ha langyosra hűlt, belereszelünk fél csomag gesztenyemasszát. Ezt rásimítjuk a szintén kihűlt tésztára.
A tetejére: A fél liter Hulalát  habbá verjük a habfixálóval, és rásimítjuk a krémre. A gesztenyemassza másik felét ráreszeljük.

Megjegyzés: 

Nagyon hamar elkészíthető, és nagyon finom, mutatós sütemény. Hidegen még szebben szeletelhető.

Jó étvágyat kívánok!







1 megjegyzés:

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)