2013. február 23., szombat

Brokkolis krumplipüré





Egy kis személyes:

Nemcsak az ételek íze, hanem tálalása is lényeges. Nem kell mesterszakácsnak lenni ahhoz, hogy szép ízléses fogásokat adjunk szeretteinknek. Ha már eltér egy kicsit a megszokottól az ételek színe, s figyelünk az összhangra, már ezzel is felkeltjük az érdeklődést.
Íme itt egy köretötlet:

Hozzávalók:

  • 1kg burgonya
  • 1 kis fej brokkoli
  • 2 dl tej (esetleg tejszínnel keverve)
  • 10 dkg vaj
  • só 
  • bors
  • 1 kis fej hagyma

Elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, s csak annyi vízzel, hogy épp ellepje, odatesszük főni. Mellédobjuk a hagymát (amit később eltávolítunk) ízesítjük, s ha puha, pépesítjük.
A brokolirózsákat eltávolítjuk a vastag tönkjéről, s megpároljuk, s szintén pépesítjük. A vastag részt sem dobjuk el, kár érte, apróra vágjuk, ízesítjük, s külön megfőzzük. Ebből is pürét készítünk. A három pépet összekeverjük, hozzáadjuk a vajat, a forró tejet, s habosra keverjük. Ha kell, utánaízesítjük.

Tipp:

Tálalhatjük fasírttal,rántott hússal, különféle sültekkel, esetleg pörkölttel is Tojáspörkölttel is ajánlom.
Nemcsak szép ez a köret, hanem-talán- így annak a tányérjára is becsempészhetjük a brokkolit, aki egyébként nem rajong ezért a nagyon értékes zöldségért.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)