2013. február 20., szerda

Gombás töltött kenyér





Egy kis személyes:

Ennek a receptnek az alapja is kenyértészta, de az az érdekessége, hogy majonéz is kell  hozzá. Nem kell megijedni, ha nem szeretjük, mert sütés után a jellegzetes íz nem érződik. Még sem kell  kihagyni, mert nagyon puhává teszi a tésztánkat.



Hozzávalók a tésztához: 

50 dkg finom liszt
 1 tk cukor
 1 tk só 
 1 élesztőkocka
 1 dl majonéz
 2,5 dl tej

Hozzávalók a töltelékhez:

30dkg gomba
1 fej hagyma
bors
olaj
1+2 tojás

Elkészítése:


Hagyományos módon gombapörköltöt készítünk. ( A hagymát, a gombát apróra vágjuk. Az olajon megdinsztelt hagymára rádobjük a gombát, ízesítjük, s elfőzzük a levét.)
Két tojást keményre főzünk, ha kihűlt ezt is kockára vágjuk, s összekeverjük a gombával. A töltelékünket egy nyers tojással állítjuk össze.
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a majonézt, az élesztőt,s langyos  tejjel bedagasztjuk.
A megkelt tésztát vékony téglalappá nyújtjuk.A közepén egy kisebb téglalapban hosszában elhelyezük a kihűlt tölteléket. A két oldalon derelyemetsző segítségével ferde szalagokat vágunk. A csíkokat felváltva ráhajtogatjuk a töltelékre.

 Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, s hagyjuk pihenni. Majd tojássárgájával vagy paprikás tejföllel lekenjük, s 170°C-os sütőben megsütjük.

Tipp:

A töltelék szabadon variálható:lehet húsos, zöldséges, tojásos, ahogy jól esik!

Nagyon finom,mutatós péksütemény.

JÓ ÉTVÁGYAT!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)