2013. február 12., kedd

Gombafasírt

Egy kis személyes:

Egészségügyi okok miatt két évig egyáltalán nem ettem húst. Egyébként sem nagyon szeretem, szívesen eszem inkább tükörtojást a tökfőzelékhez, mint pörköltöt.
Ezért nagyon sok olyan receptet próbáltam, amely tökéletesen képes helyettesíteni az állati fehérjét.. Én senkit nem akarok lebeszélni a húsevésről, de időnként nem árt egy-egy napos szünet.
Itt egy tökéletes feltét, de ez a fasírt magában is nagyon finom.


Hozzávalók:

  • 60 dkg gomba
  • 0,5 dl olaj+ olaj a sütéshez
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél csokor petrezselyem
  • 5 dkg liszt
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 8 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:

  • A megtisztított, megmosott gombát apróra vágjuk. ( Ha van elektromos hagymavágónk, vagy robotgépünk, azzal dolgozzunk.)
  • Kevés olajban a finomra vágott hagymát üvegesre pirítjuk.
  • Hozzáadjuk a gombát, s fűszerezzük sóval, borssal, vágott petrezselyemmel.
  • Megszórjuk liszttel, s rövid ideig tovább pirítjuk
  • Az így nyert gombapépet keverőtálba tesszük,hozzáadjuk a tojást,s annyi zsemlemorzsát,hogy lágy, de formázható legyen.
  • Pogácsákat formázunk belőle,s forró olajban megsütjük.

    Tipp:

    Tálaláskor leönthetjük tartármártással, amelybe kevés ketchupot kevertünk.
    Ha sütés előtt gyengéden beleforgatjuk zsemlemorzsába, könnyebben boldogulunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)