2013. február 15., péntek

Bakonyi betyárleves

Egy kis személyes:

  Egytálételnek is megfelelő, tartalmas levest kerestem, amihez másodiknak elég egy fánk, vagy palacsinta.
Magam sem gondoltam volna, hogy ennyire finom! Ajánlom mindenkinek . A csirkemell, a füstölt kolbász és a gomba ízharmóniája nagyon különlegessé teszi levesünket.

Hozzávalók: 

 10 dkg füstölt szalonna
  fél fej vöröshagyma

 1 gerezd fokhagyma
 20 dkg laskagomba
  fél ek. fűszerpaprika
  20 dkg csirkemellfilé
  olaj
 10 dkg füstölt kolbász
 1 dl tejföl
 1 tojás
 4 ek. liszt
 só

Elkészítése:

A füstölt szalonnát kockára vágjuk, egy lábosban zsírjára pirítjuk. A megtisztított vöröshagymát finomra vágjuk, a szalonna zsírjához adjuk, és aranysárgára pirítjuk. A laskagombát megmossuk, gyorsan, kevés vízzel, hogy a gomba ne szívja be a vizet. 2x2 cm-es kockára vágjuk, majd a pirított hagymához adjuk. Egy kis pirítás után rászórjuk a fűszerpaprikát, és a zúzott fokhagymát, sózzuk, kevés vízzel felöntjük, majd kicsit főzzük.
Közben a csirkemellet kockákra vágjuk, serpenyőben kevés olajon kicsit lepirítjuk, majd a leveshez adjuk. A visszmaradt olajban lepirítjuk az apró kockára vágott kolbászt is, hogy a zsírját kiengedje, majd ezt is a leveshez tesszük. A tojásból 3 ek. lisztből és kevés vízből galuskatésztát készítünk, majd a forrásban lévő levesbe szaggatjuk. A megmaradt lisztet összekeverjük a tejföllel, és besűrítjük vele a levest. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)