2013. február 15., péntek

Madártej

Egy kis személyes:

  Gyerekkorom nagy kedvence. Édesanyám sokszor lepett meg bennünket ilyen édességgel.
Ez a recept visszaadja azt az ízt, amelyet már több évtizede őrzök, s mindig az a szeretet jut róla eszembe, ami nekem megadatott.

Hozzávalók:

  • 1 liter tej
  • 8-10 tojás
  • 8 kanál (por)cukor
  • fél rúd vanília (2.csomag vanillincukor)
  • egy csipet só

Elkészítése:

  Szélesebb lábasban a tejet felforraljuk a vaníliával. A tojásfehérjéből a csipet só segítségével kemény habot verünk, kanalanként a fővő tejbe szaggatjuk. Három percig főzzük,majd megfordítjuk, de azt már rövidebb ideig főzzük.A habgaluskákat szűrőlapáttal kiszedjük, szitára (szűrőbe) tesszük.
  A tejet levesszük a tűzről. A tojás sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tejet. Kis lángon, vagy gőz fölött állandóan keverve addig főzzük, míg sűrűsödni nem kezd. A tűzről levéve tovább keverjük, míg hűl egy kicsit. (Ezt egy jégkockával elősegíthetjük.) A vanília rudat eltávolítjuk.
  Jól lehűtve, habgaluskával tálaljuk.

Megjegyzés:

  A galuskákat mandulaforgáccsal, darabos dióval, csokireszelékkel díszíthetjük.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)