2013. február 3., vasárnap

Házi kifli

HOZZÁVALÓK:
  • 60 dkg liszt
  •  1 evőkanál burgonyapehely ( ez elhagyható)
  •  3 kávéskanál só
  • 2,5 dkg élesztő 3 dl tej 
  • 1 dl olaj, 
  • 1 kávésnál cukor

Elkészítése:

A hozzávalókból szokásos módon kelt tésztát készítünk. ( Ha több segítségre van szükséged az elkészítéshez, nézd meg a blogom csavart-fonott mákos kalács receptjét!)
A megkelt tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, s egyenlő nagyságú négyszögekre (négyzetekre) vágjuk. Az egyik végétől kezdve feltekerjük, ügyelve arra, hogy a másik vége csinosan középre kerüljön. Majd kiflialakra hajlítjuk
14 kiflit készítünk belőle

Egy lábasban  vizet forralunk( ne bugyogjon, csak szépen gyöngyözzön) adunk hozzá 1 teáskanál cukrot és egyesével beletesszük a kifliket, majd 8 -ig elszámolunk lassan, s utána rögtön sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük sütjük.


                                                                                 


Tipp:
Tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, sóval, egész köménymaggal, de anélkül is nagyon finom.


Megjegyzés:
A
zon kívül, hogy finom, ennek a kiflinek még van belseje.

2 megjegyzés:

  1. Kàr hogy ezt a képet egy nagyon kedves tanàrnőtöl loptad el !!!!!! Szégyeld magad!!

    VálaszTörlés

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)