2013. február 25., hétfő

Vaníliás Néró

Egy kis személyes:

Ezt a receptet volt tanítványom, Baranyi Anita (Kisnamény) küldte el nekem. Annyira finomnak tűnik, hogy én biztos, kipróbálom.
Köszönöm!

Hozzávalók:

50 dkg liszt
30 dkg. margarin
30 dkg. porcukor
10 db tojás sárgája
citromhéj
1 cs.vaniliacukor
1 db tortabevonó
baracklekvár a tészta összeragasztásához

Elkészítése:

A megpuhított vajat habosra keverjük a porcukorral, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját folytonos keverés mellett,majd apránként belekeverjük a lisztet, citromhéjat és a vaníliacukrot.
A kész masszát simacsöves nyomózsákba tesszük, s zsírpapírral bélelt tepsire kis félgömb alakokat formázunk. 180C°-on készre sütjük.
Ha kihűltek a félgömböket vékonyan megkenjük baracklekvárral és 1-1-et összeragasztunk.
A tortabevonót megolvasztjuk pici olajjal. Egy zsírpapír darabból tölcsért formázunk, beleöntjük az olvasztott csokit. A tölcsér tetejét behajtjuk, hogy a csokit majd ki  tudjuk nyomni a tölcsérből. A tölcsér csúcsát nagyon pici részen levágjuk, hogy vékonyan tudjuk a Nérókra csikokat húzni.

Tipp:

Ha gőz fölött olvasztjuk meg a csokoládét, vigyázzunk, hogy a víz ne zubogjon, s az edény alja ne érjen bele, mert a csokink megéghet.
A maradék tojásfehérjéből készíthetünk diós vagy kókuszos csókot, madártejhez még több habot. De ha nem akarjuk így felhasználni, itt egy jó ötlet: több réteg alufóliából készítsünk hengert,. Az alját csavarással rögzítsük! Öntsük bele a tojásfehérjénket, s felül is csavarjuk be szorosan, ügyelve arra, hogy ne szakadjon szét a fólia. Engedjük forró vízbe, s főzzük 4-5 percig. Hűtsük le, s eltávolítva a fóliát, szeletelhető főtt tojásfehérjénk lesz, melyet szendvicsekhez, rakott krumplihoz is felhasználhatunk.
Itt találhatsz még aprólinzer-receptet:
http://hobbimakonyham.blogspot.hu/2013/02/isler-ahogy-mi-keszitjuk.html

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)