2013. február 9., szombat

Milka torta

Egy kis személyes:

Ezt a tortát a egy családi szülinapra készítette el, a lányom, s a siker nem maradt el.


Hozzávalók: 

 

Tészta:

A szokásos módon piskótát sütünk egy kör alakú tortaformában. (Nekem most nem volt rá
időm, ezért bolti piskótát használtam.)

Krém: 

2 tábla tört mogyorós vagy sima tejcsoki
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
25 dkg vaj



2 tábla tört mogyorós vagy sima tejcsoki
2 csomag vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
5 dl tej
25 dkg vaj



Elkészítés:


1. A darabokra tört csokit gőz fölött megolvasztjuk. (Vigyázzunk, hogy a víz ne forrjon
túlságosan, mert a csoki megéghet.)
2. A pudingport kevés tejjel és a két vaníliacukorral kikeverjük, a maradék tejet vizezett
lábosban felforraljuk, majd a pudinggal besűrítjük.
3. Amíg meleg, hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, ezután megvárjuk, amíg teljesen
kihűl.
4. Közben a cukrot keverjük habosra a vajjal robotgép segítségével.
5. Ha kihűlt a csokoládéval összekevert puding, akkor lassanként keverjük hozzá a
cukros vajat turmix segítségével.
6. A piskótát vágjuk három részre. A lapok között és a szélén is kenjük meg a krémmel.
7. Ezután kicsit tegyük hűtőbe, majd tálalás előtt jöhet a díszítés.
8. A torta oldalát rakjuk körbe mogyorókrémmel töltött ostyarudakkal. A tetejére pedig
nyomhatunk rózsákat a krémből. Én tejcsokival bevont mogyoróval díszítettem.

Megjegyzés:

Egy ilyen szülinapi torta különleges ajándék!

Könnyű elkészíteni, dekoratív és nagyon finom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)