2013. február 24., vasárnap

Szendvics-koszorú

Egy kis személyes:

Ezt a koszorút a mi van otthon ihlette. Szeretem ,ha mindig van frissen sütött házi kenyerünk, s néha eljátszogatom a kenyértésztával.  Benéztem a hűtőbe, háromféle sajtot és szeletelt szárazfelvágottat találtam.
Innen jött ennek a péksütinek az ötlete. Hozzávalói a szendvicsével azonosak, (kenyér, vaj, sajt, szalámi,) a végeredmény mégis más.

Hozzávalók a tésztához: 

40 dkg finomliszt
5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
2,5 dkg élesztő (fél csomag szárított élesztő)
 1 mokkáskanál só
kb. 2,5 dl langyos tej
1 tojássárgája
1 csipet cukor

Hozzávalók a krémhez:

0,5-1 csomag krémsajt
2-3 kockasajt
3 dkg vaj (margarin)
szükség szerint szeletelt felvágott
reszelt trappista sajt ízlés szerint

Elkészítése:

Az élesztőt pici cukorral, kevés langos tejjel felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal, a cukorral, sóval eldolgozzuk. Hozzá adjuk a tojás sárgáját, az élesztőt, és annyi langyos tejjel dolgozzuk össze, hogy szép fényes, rugalmas tésztát kapjunk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
A tésztát fél centi vastagságú téglalap alakra nyújtjuk,s megkenjük a sajtokból vajból készült krémmel, beborítjuk a szalámikarikákkal. .A téglalap hosszabb oldalánál fogva feltekerjük, mint a bejglit
.A tekercsünket éles késsel hosszában (nem keresztben) kettévágjuk, s a két fél bejglicsíkot összefonjuk kettes fonással. A fonatból koszorút készítünk,s sütőpapírral bélelt tepsiben hagyjuk meleg helyen pihenni.
A tetejét megkenjük tojássárgájával, s előmelegített sütőben megsütjük, s kész is van a rendkívül mutatós koszorúnk.

Tipp:

A tetejét, ahol jobban látszik a töltelék, reszelt trappistasajttal szórhatjuk.

Megjegyzés:

Az elkészítésében segít:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=408893422514674&set=a.398627430207940.88900.328662283871122&type=3&theater

JÓ ÉTVÁGYAT!

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)