2013. február 2., szombat

Szakarpara - ropogós háromszögek

A bengáli nők csodálatos ételeket tudnak készíteni csupán liszt, víz és egy kis olaj segítségével. Ezek az ellenállhatatlan ropogós háromszögek akár négy hétig is elállnak.

Chips helyett tévénézés közben nagyszerű rágcsálnivaló!

Hozzávalók:
  • 35 dkg finomliszt
  • 1.5 kávés kanál só
  • 2 kávés kanál egész mák
  • 6 evőkanál puha vaj (margarinnal helyettesíthető de vajjal finomabb)
  • 9-11 evőkanál langyos víz
  • étolaj a sütéshez

Elkészítés:

A hozzávalókból kemény, rugalmas tésztát gyúrunk. Fél órát állni hagyjuk. Vékonyra nyújtjuk, akár több részletben is. Nagyméretű pogácsaszaggatóval, vagy pohárral köröket készítünk. Tetejüket megkenjük olajjal, félbe hajtjuk, ismét megkenjük olajjal, majd ismét félbehajtjuk. Ily módon háromszögeket kapunk, melyeket kissé nagyobbra nyújtunk, majd bő 170 °C-os olajban ropogósra, aranybarnára sütjük őket.

Akkor dolgoztunk jól, ha háromszögek párnácska-szerűen felfújódnak.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)