2013. február 11., hétfő

Karfiolkrémleves másként

Egy kis személyes:

A zöldségek, gyümölcsök frekventált helyen vannak az életünkben. Ezért is főzünk sok zöldségalapú levest.
A krémleveseket is szívesen készítjük, de egészségesebb változatban, mintha a liszttel sűrítenénk. Így még finomabb és krémesebb, no és egyszerűbb!

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 1 nagyobb burgonya
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2-3 dkg vaj
  • só,
  •  fehérbors,
  •  feketebors
  • pici reszelt szerecsendió
  • aki szereti, ételízesítő

Elkészítése:

A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A burgonyát megtisztítjuk,nagyobb kockára vágjuk. Sós vízben, ami épp csak ellepi, odatesszük főni. ha puha, az egészet összeturmixoljuk, s visszatesszük a tűzre, de óvatosan, mert leéghet. Ízesítjük a fűszerekkel, felöntjük tejszínnel. Ha túl sűrű lenne, vízzel, tejjel, tejszínnel hígíthatjuk, s utánaízesítjük. A tűzről levéve a levest montírozzuk.(a meleg levesbe vajdarabkákat keverünk)

Tipp:

Levesbetétként pirított zsemlekockát adhatunk.
A képen látható leves ízét vékony füstölt lazaccal fokoztuk, de természetesen, ez elhagyható.

Megjegyzés:

Ezt a karfiolkrémlevest a lányom készítette.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)