2013. február 24., vasárnap

Rákóczi-túrós

 Egy kis személyes:

Ezt a sütit volt tanítványom, Szilágyi Szilvia (Csegöld) készítette, s a receptet is ő mellékelte.

Köszönöm! 

Hozzávalók:

Tésztához:


25 dkg liszt
1 cs sütőpor
12 dkg Rama
12 dkg porcukor
1 tojássárgája

1 dl tejföl

kevés reszelt citromhéj

A töltelékhez:

3 tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
6 dkg zsemlemorzsa
A tetejére:
4 tojásfehérje
8 dkg porcukor

Elkészítése:

A lisztet beleszitáljuk egy tálba a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat, a cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, reszelünk bele egy kis citromhéjat, összegyúrjuk. Becsomagoljuk fóliába, és betesszük a hűtőbe egy órára.
Eközben elkészítjük a tölteléket: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, és hozzákeverjük a jól áttört túrót.
A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk 1 cm vastagra, és beletesszük egy tepsibe. Villával megszúrkáljuk, és előmelegített sütőben szép rózsaszínre sütjük.
Kivesszük, rászórjuk a zsemlemorzsát, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és visszatéve a sütőbe készre sütjük.
A tojásfehérjét felverjük a cukorral, és a kész sütemény tetejét bevonjuk vele, s a langyos sütőben megszárítjuk.
Ha kihűlt, vizes késsel felszeleteljük.

Megjegyzés:

Nem kell megijedni hogyha a tojásfehérjén kis vízcseppek alakulnak ki nem tudom mitől van de az izén semmit nem ront. Nagyon finom!

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)