2013. február 19., kedd

Finom tavaszi leves

Egy kis személyes:

Tavasszal alig várom, hogy a friss salátából üdítő levest főzhessek. A télen is kapható fejessalátából valahogy nem lett kedvemre való az íze. Ezért nem is főztem többé télen ilyet.
Történt egyszer, hogy túl sok jégsalátát vettem, s nem fogyott el. Kár lett volna kidobni, s ezért ebből készítettem el a levest. Érdemes volt. Finom, könnyű, igazi tavaszi levest kaptam. Íme

Hozzávalók:

1 fej jégsaláta
2 sárgarépa
2 kanál finomliszt
5 dkg vaj (margarin, olaj)
1-2 dl főzőtejszín vagy tej
só, bors ( ételízesítő)

Elkészítése:

A zsiradékból és a lisztből világos rántást készítünk. A megtisztított sárgarépát lereszeljük, a salátát fellaskázzuk. Annyi vízzel, hogy ellepje, odatesszük főni. Ízesítjük a fűszerekkel.
Berántjuk, jól kiforraljuk, s hígítjuk tejszínnel (tejjel).
Azonnal fogyasztható.

Tipp:

Meleg és hideg levesként egyaránt finom.
Ha gazdagabb, tartalmasabb levest szeretnénk,tálalhatjuksós palacsintagyűrűkkel, főtt  tojáskarikákkal.

JÓ ÉTVÁGYAT!







1 megjegyzés:

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)