2013. február 5., kedd

Csirkemell-alagút

Ajánlás:

Gyors, finom húsételt készíthettek el alig fél óra alatt, s a siker garantáltan nem marad el. Burgonyapürével, rizzsel, zöldségkörettel tökéletes  ünnepi ebéd vagy vacsora, hidegen szeletelve kitűnő vendégváró. Nem  is drága, hiszen nagyon kiadós.

Hozzávalók:

1 csomag bacon
1 egész csirkemell kicsontozva
1 kis pohár tejföl
3 evőkanál liszt
3 egész tojás
2 gerezd fokhagyma
20dkg reszelt trappista sajt (elhagyható)
só, bors ízlés szerint

Elkészítése:

A csirkemellet kisebb kockára vágjuk. Egy kisebb habverő segítségével a tojást a tejfölt összehabarjuk, hozzáadjuk a lisztet, ezzel is simára kavarjuk. A masszát ízesítjük reszelt fokhagymával, sóval borssal, belekeverjük a reszelt sajtot, végül a felkockázott csirkemellet.Alaposan átkeverjük.
A szalonnával kibélelünk egy őzgerinc vagy püspökkenyér formát. (Az csak jó, ha a bacon szeletek hosszabbak, s túlérnek a sütőformán.) Beleöntjük a csirkemelles masszát, a kilógó szalonnaszeletekkel befedjük, s közepesen meleg sütőben ropogósra sütjük.

Tipp:

Ha van szilikonformánk, biztos a siker, az alagutunk szépen kifordul belőle. A fémből készült formákat olajozzuk meg, s úgy tegyük rá a szalonnaszeleteket. Ha egy kicsit hűlni hagyjuk, könnyebben kiborítható a formából, s szebben is szeletelhető.




Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)