2013. április 30., kedd

Házi Vegeta


Egy kis személyes:

Ezt a receptet kedves barátnőm, Pappné Manyi (Csongrád) jutatta  el hozzám. Nagyon köszönöm!
Mindjárt itt a zöldségszezon, el lehet készíteni:

Hozzávalók:

1 kg sárgarépa
1 kg gyökér
1 kg kelkáposzta
1kg karaláb
1 kg karfiol
3 db zellergumó
1 kg vöröshagyma
3 fej fokhagyma
4 db paradicsom
1 kg különböző zöldpaprika
4 csokor zöldség zöldje
1 kg himalája só
hidegen sajtolt étolaj

Elkészítése:


A zöldségeket ledarálom húsdarálón, amit nehezen visz,- kelkáposzta, paradicsom, karfiol- azt a sárgarépa kihajtja, összekeverem a sóval, üvegekbe rakom, a tetejüket lezárom az étolajjal. Télen-nyáron ezt használom, felbontva a hűtőben sem romlik el.
Az ételeket csak az ételízesítő után sózom.

Miért himalájasó?:
http://www.edenkert.hu/elet-mod/wellness/himalaja-kristalyso-jotekony-hatasa/4104/

Miért hidegen sajtolt étolaj?:
http://www.pannon-info.hu/egeszseg/14-egeszseg/135-a-hidegen-sajtolt-etolaj-a-joev-olaja

Jó étvágyat kívánok mindenkinek, aki kipróbálja. Régmúlt emlékeket idéző ízek ezek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)