Egy kis személyes:
Általában akkor készítem, mikor az újhagyma zöld szárát nem fogyasztjuk
el. Könnyű, finom, egészséges levest készíthetünk abból, amit egyébként
kidobnánk. (Természetesen a fehér rész is felhasználható..)
Ma reggelire ettünk friss ,ropogós újhagymát, s ez lett a vacsoránk. Íme:
Hozzávalók:
A leveshez:
3 csomag újhagyma zöldjével együtt, vagy 5 csomag maradék hagymaszár
5 dkg vaj
1 közepes burgonya
2 dl tejszín
2 dl tej (vízzel pótolható)
só, bors (vegamix)
Elkészítése:
A megtisztított hagymát 0,5-1 cm-es darabokra vágjuk. Felhevített vajon
egy kicsit megfuttatjuk. Felengedjük vízzel.
(A víz mennyisége változhat, attól függően, hogy mennyire sűrűn
szeretnénk fogyasztani a levesünket.) Belekarikázunk egy nyers burgonyát, s addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Fűszerezzük, s turmixszal vagy botmixerrel pürésítjük. Tejszínnel, tejjel hígítjuk, s még egyet forralunk rajta.. Pirított kenyérkockával, főtt tojással, metéltre vágott sós palacsintával kínálhatjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)