2013. április 27., szombat

Zöldhagyma-krémleves

Egy kis személyes:

Általában akkor készítem, mikor az újhagyma zöld szárát nem fogyasztjuk el. Könnyű, finom, egészséges levest készíthetünk abból, amit egyébként kidobnánk. (Természetesen a fehér rész is felhasználható..)
Ma reggelire ettünk friss ,ropogós újhagymát, s ez lett a vacsoránk. Íme:

Hozzávalók:

A leveshez:

3 csomag újhagyma zöldjével együtt, vagy 5 csomag  maradék hagymaszár
5 dkg vaj
1 közepes burgonya
 2 dl tejszín
2 dl tej (vízzel pótolható)
só, bors (vegamix)

Elkészítése:

A megtisztított hagymát 0,5-1 cm-es darabokra vágjuk. Felhevített vajon egy kicsit megfuttatjuk. Felengedjük vízzel. (A víz mennyisége változhat, attól függően, hogy mennyire sűrűn szeretnénk fogyasztani a levesünket.) Belekarikázunk egy nyers burgonyát, s addig főzzük, míg a krumpli megpuhul. Fűszerezzük, s turmixszal vagy botmixerrel pürésítjük. Tejszínnel, tejjel hígítjuk, s még egyet forralunk rajta.. Pirított kenyérkockával, főtt tojással, metéltre vágott sós palacsintával kínálhatjuk.

Jó étvágyat!



 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Itt hagyhatsz megjegyzést ;)