Egy kis személyes:
Ezt a finom csokitortát Szajkó Szabina (Halászi) sütötte nővérének születésnapjára. A receptet is ő küldte el nekem. Köszönöm szépen!Hozzávalók:
Tészta:
egyszerű vizes piskóta(dupla adag)-8 tojás
-8 evőkanál hideg víz
-40 dkg cukor
-2 csomag vaníliás cukor
-40 dkg liszt
-2 csomag sütőpor
Krém:
-Fél bögre cukor-kb. fél bögre kakaó
- 500 ml tejszín(Én Hulalát használtam)
-kevés vanília aroma
A kihült piskótát három részre vágjuk, s megtöltjük a tejszínes krémmel úgy, hogy oldalára és tetejére is jusson.
Tortadarával díszítjük
Elkészítése:
Piskóta:
A tojások fehérjéjét hideg vízzel kemény habbá verjük, a cukrot kanalanként hozzáadjuk, és krémmé verjük. Ehhez hozzákeverjük fakanállal a tojások sárgáját és a vaníliás cukrot. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd a habra szitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.Krém:
A csokikrémhez keverd össze a kakaót és a cukrot. Add hozzá a tejszínt és a vaníliát. Mixerrel keverd krémméA kihült piskótát három részre vágjuk, s megtöltjük a tejszínes krémmel úgy, hogy oldalára és tetejére is jusson.
Tortadarával díszítjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Itt hagyhatsz megjegyzést ;)